Το Νησί


Διακοπές στη Σέριφο

Ένα μικρό νησί στις Κυκλάδες που προκαλεί το δέος των επισκεπτών με τους καταπληκτικούς ορεινούς όγκους και τη μαγευτική παραδοσιακή ομορφιά των ηλιόλουστων Κυκλάδων. Καθώς πλησιάζουμε στο λιμάνι, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα φυσικά λιμάνια, θα εκπλαγούμε με τον παραδοσιακό οικισμό της χώρας που βρίσκεται πάνω από αυτό.

Ταυτόχρονα, μπορούμε να δούμε τη μεγάλη αμμώδη παραλία που εκτείνεται κατά μήκος του λιμανιού. Η Σέριφος βρίσκεται ανάμεσα στη Κύθνο και τη Σίφνο, 72 μίλια από τον Πειραιά. Έχει έκταση 70 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι γεμάτη από λόφους, εύφορες κοιλάδες, πανέμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και 70 υπέροχες παραλίες κάθε είδους που προσφέρουν εκπληκτικές διακοπές στη Σέριφο. Υπάρχουν πολλοί παραδοσιακοί οικισμοί σε όλο το νησί με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και υπέροχη θέα.

Εδώ ο επισκέπτης θα ηρεμήσει και θα απολαύσει την υπέροχη φύση και την αφθονία των παραλιών στη Σέριφο. Για διασκέδαση υπάρχουν πολλά μπαρ, καθώς και πολλά παραδοσιακά και μοντέρνα εστιατόρια. Κάντε κράτηση για τη διαμονή σας στο Indigo Studios και περάστε εκπληκτικές διακοπές στη Σέριφο.

Ιστορία της Σέριφου

Η Σέριφος αναφέρεται από τα αρχαία χρόνια. Υπάρχει ο μύθος του Περσέα που σκότωσε την επικίνδυνη Μέδουσα, που παρέμεινε στο παλάτι του βασιλιά Δίκτη της Σερίφου. Λέγεται επίσης ότι εκεί έμειναν οι Κύκλωπες.

Οι πρώτοι κάτοικοι της Σέριφου ήταν αιολικής προέλευσης. Αργότερα κατοικήθηκε από τους Κάρες, τους Φοίνικες, τους Κρητικούς και τους Ίωνες. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν το νησί ως τόπο εξορίας. Οι Πτολεμαίοι της Αιγύπτου κατέκτησαν το νησί το 266 π.Χ. Το 363 π.Χ. η Σέριφος κατακτήθηκε από τους Μακεδόνες. Το νησί γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της επικράτησης των φράγκων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα ορυχεία άρχισαν να λειτουργούν μετά από πολλούς αιώνες διακοπής. Η Σέριφος κατακτήθηκε από τους Τούρκους το 1537.


Γεωγραφία

Η Σέριφος είναι πλούσια σε σιδηρομεταλλεύματα, με πλούσιο γεωλογικό ενδιαφέρον και μεγάλη ποικιλία βράχων, τα οποία μελετούν πολλά πανεπιστήμια, όπως της Βιέννη. Στο νησί υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πηγών με εξαιρετική ποιότητα νερού που είναι βέβαια πόσιμο. Διαθετει ενα θαλασσινο τοπιο για τις βαρκες και ενα μεγαλο,διατηρημενο και φυσικο λιμανι


Μεταφορά

Η Σέριφος συνδέεται καθημερινά με τον Πειραιά με ταχύπλοα σκάφη της γραμμής Σέριφος-Σίφνος-Μήλος που διαρκεί 2,5 ώρες, καθώς και με συμβατικά πλοία που φθάνουν στη Σέριφο σε 4,5 ώρες. Από τη Σέριφο μπορείτε να πάτε στην πλειοψηφία των κυκλαδίτικων νησιών με εσωτερικά δρομολόγια που πραγματοποιούνται καθημερινά.

Παλιά περιοδεία ορυχείων

Τα παλιά ορυχεία στο νότιο τμήμα της Σέριφου εκτείνονται σε υπόγεια ύψη σε όλο το νησί και αποτελούν με την πάροδο του χρόνου πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες καθώς και φοιτητές. Ειδικότερα, οι μαθητές εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για τη μορφολογία και τις ιδιαιτερότητές τους. Έχει επίσης αποτελέσει αντικείμενο μεταπτυχιακής των σπουδών. Ίσως το Πανεπιστήμιο στην περιοχή σας να ενδιαφέρεται να συμμετάσχει. Για το σκοπό αυτό, μια επίσκεψη στην περιοχή μπορεί να γίνει μέσω ενός πακέτου που μπορούμε να προσφέρουμε ειδικά για εσάς. Είμαστε στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.


Ένα Σαββατοκύριακο στη Σέριφο

Είτε σχεδιάζετε τις διακοπές σας είτε χρειάζεστε μόνο ένα διάλειμμα το Σαββατοκύριακο, θα βρείτε το νησί με τις 72 παραλίες, έτοιμες να ανακαλύψετε, σε απόσταση 72 μιλίων από το λιμάνι του Πειραιά, προσβάσιμη με ταχύπλοο σκάφος σε δύο και μισή ώρες ή κανονική βάρκα σε τέσσερις και μισή ώρες.


Περαιτέρω Περιηγήσεις στη Σέριφο

Περιήγηση στα ιαματικά λουτρά της Σέριφου, μονοήμερη εκδρομή με κολύμπι στα ιαματικά λουτρά του χωριού Μ. Λιβάδι, περιήγηση στα ορυχεία, γεύμα και επίσκεψη στο μουσειακό ορυχείο. Πεζοπορέια από Λιβάδι – Χώρα – Πέτρινα. Μια μέρα από το Λιβάδι στη Χώρα, επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο, το γεύμα και τον καφέ. Η περιοδεία της Σέριφου συνεχίζεται στα Πέτρινα με τον παλιό δρόμο του ανθρακωρύχου.


Χρήσιμα τηλέφωνα

Αστυνομία Σέριφου: +30 2281051300
Δήμος Σερίφου: +30 2281051210
Κοινοτική κλινική: +30 2281051202
Λιμεναρχείο: +30 2281051470
Λεωφορεία της Σέριφου: +30 2281051211, +30 2281051345, +30 2281051034
Λαογραφικό Μουσείο:+30 2281051181